Laxfilé med hummersås

Serverar: 4 portioner

Laxfilé som bakas i ugnen med en garnering av bacon, svamp och spenat och serveras med en härlig hummersås. Gott.

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 200 g blandad svamp
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 påse babyspenat, 70 g
  • 600 g laxfilé
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 3 dl grädde
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk maizena redning
  • 3 msk hackad dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skär bacon i bitar och stek, låt rinna av på hushållspapper. Dela svampen och stek för sig i smör. Rör i spenaten.
    3. Lägg laxen på en plåt med bakpapper och krydda med salt och peppar.
    4. Blanda bacon, svamp och spenat, och lägg på laxen. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
    5. Koka ihop grädde, fond och vin i 5 minuter. Red av med redning och koka i 3 minuter. Rör i dill och servera!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben