Laxfilé med ost- och dilltopping
Denna laxen skall göras i lergryta med bl.a. potatis, vitt vin, färskost och dill.
Ingredienser
2 msk smör el margarin
800 g potatis
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk fiskfond
Salt
Peppar
2 salladslökar
150 g färskost
3 msk hackad dill
700 g laxfilé utan skinn
250 g sparris
2 dl vispgrädde
1 citron, pressad saft
Instruktioner
- Klicka i smöret i grytan. Skala och skiva potatisen i tjocka skivor och täck bottnen med potatisen.
- Häll på vin, vatten, fond och krydda med salt och peppar. Skiva salladslöken fint och strö över.
- Rör ihop dill och färskost och bred på laxen. Lägg laxen i grytan och sätt på locket. Ställ in grytan i kall ugn, sätt på ugnen på 200º och tillaga i 45 minuter.
- Koka sparrien mjuk i saltat vatten. Ta upp sparrisen och spara 2 dl av vattnet. Mixa sparrisen med kokvattnet.
- Häll tillbaks den mixde sparrisen i kastrullen och tillsätt grädden. Koka upp och smaka av med salt, peppar och pressad citron och servera till laxen.
Liknande recept
Kommentarer (0)