Laxfilé med pecannötter

Serverar: 4 portioner

Fisk är bra och gott.

Ingredienser

  • 800 g skinnfri laxfilé
  • MARINAD
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 2 dl apelsinsaft, pressad
  • 1,5 msk färsk hackad dragon
  • PECANTÄCKE
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl pecannötter, hackade
  • 1,5 msk hackad färsk dragon
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • UGNSROSTADE GRÖNSAKER
  • 1 purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 röd paprika
  • 6 färska champinjoner
  • 2 tsk smör
  • Rapsolja till plåten
  • Flingsalt och grovmalen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • Eventuellt färska örter
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i fyra portionsbitar. Tvätta apelsinen noga. Pressa ut saften och riv skalet fint. Repa bladen av dragonkvisten och hacka dem fint.
    2. Blanda samman en marinad av apelsinsaft, apelsinskal och dragon. Häll marinaden i en plastpåse och lägg i laxen. Låt marinera minst en timme i kylskåp.
    3. Värm ugnen till 250°. Skölj och ansa grönsakerna. Strimla purjolöken. Tärna kålrabbi, zucchini och aubergine. Ansa och tärna paprikan. Borsta champinjonerna och tärna dem.
    4. Lägg de tärnade champinjonerna i kall stekpanna. Hetta upp och låt vätskan fräsa ur svampen. Lägg i smöret och fräs svampen. Smörj en långpanna och lägg i alla grönsaker blandat med svampen. Rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och har fått färg. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja över grönsakerna precis före servering. Strö över hackade färska örter.
    5. Sänk ugnstemperaturen till 175°. Smörj en ugnssäker form med olivolja. Ta ut laxen ur plastpåsen. Låt fisken rinna av på en bit hushållspapper. Pensla laxbitarna med dijonsenap, strö över pecannötterna och resten av dragonen. Ugnsbaka i cirka 15 minuter eller tills fisken har nått en innertemperatur på 70°.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben