Laxgryta med hummerfond och ris

Serverar: 4 portioner

Lätt och god bjudgryta.

Ingredienser

  • 400 g lax i kuber
  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 50 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl hummerfond
  • 7 dl fiskbuljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk curry
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär grönsakerna i mindre bitar. Smält smöret i en rymlig kastrull och fräs grönsakerna i smöret utan att de tar färg 3-4 minuter.
    2. Häll på vinet, hummerfonden och fiskbuljongen. Låt koka i ca 10 minuter.
    3. Rör ner crème fraichen och låt allt få ett nytt uppkok. Krydda med curryn och smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Skär laxen ibitar och blanda försiktigt ner i grytan. Lägg på ett lock och låt stå och dra utan att koka i ca 5 minuter. Garnera med en kvist persilja och servera med ris.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben