Laxkupoler med räkfyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Underbart god förrätt som jag hade tillsammans med kyckling i lingonsås och Äppelkaka med smak av citron . En helt perfekt fest med denna 3-rätters. Jag lägger även in de andra två rätterna.

Ingredienser

  • 200 g färskrökt lax i tunna skivor
  • 1 burk räkor i lag, 170 g
  • 100 g färskost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Dill
  • Ruccolasallad
  • Citronskivor
  • Instruktioner

    1. Låt räkorna rinna av och ta undan några till garnering. Hacka resten av räkorna grovt. Rör samman osten och créme fraichen, smaksätt med pepparroten. Blanda i räkhacket, dillen och gräslöken, krydda med peppar. Klä 4 små porslinsformar eller kaffekoppar med laxskivor. Fördela räkröran i formarna och vik över laxen. Laxkupolerna kan göras ett par timmar före servering och förvaras i kylen. Stjälp upp laxen på tallrikar och garnera med räkor och en dillkvist. Servera med sallad och en citronskiva.
    2. OBS! Laxen ska hänga över kanten på formarna lite så det går att vika över den över fyllningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mae288 28 september 2008

    Blev väldigt gott. Jag använde gladpack i kopparna innan jag la i laxen. Det blev väldigt lätt att ta upp kupolerna. Nästa gång kommer jag göra dem redan dagen före, inga problem att förbereda.

    vanillalover 2 oktober 2010

    Mycket gott! Tog dock lite mer pepparrot då vi älskar det :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben