Rökt laxkupol med pepparrotssallad

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Trevlig förrätt

Ingredienser

  • 400 g kallrökt lax i tunna skivor
  • Pepparrotssallad
  • 1/2 purjolök
  • 1 palsternacka
  • 2-3 morötter
  • 3 dl lätt creme fraiche
  • 1/2 dl färskriven pepparot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. 1. Klä lätt oljade kaffekoppar invändigt med laxskivorna. Se till att kopparna är små att laxskivorna kan vikas över salladen.
    2. 2.skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Skala och finriv palsternackan och morötter. Smaksätt lätt creme fraiche med pepparrot, salt och peppar. Blanda i purjo, palsternacka och morötter.
    3. 3. Föredela salladen i kopparna och vik över laxskivorna. Ställ kallt ca 1 timma.
    4. 4. Stjälp upp laxkupolerna på assietter och garnera med gröna salladsblad.
    5. 5. Servera med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben