Laxpaj med bladspenat

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Denna finns alltid på jul- och påskbordet! Jag brukade ta 2 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl. Nu på senare tid använder jag ofta pajdeg med dinkel. Se recept!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g rökt lax
  • 1 pkt fryst bladspenat, 250 g
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 krm muskot
  • Instruktioner

    1. Förgrädda pajdegen ca 10 minuter. Krama under tiden ur vattnet på den tinade bladspenaten. Fräs purjon i smör i en stekpanna.
    2. Varva fyllningen i en pajform och häll på äggstanningen.
    3. Grädda i 200º i ca 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben