Laxpaj med rökt lax och paprika

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

God paj

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 40 g färsk spenat
  • 2 dl riven ost
  • 3 ägg
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Kör smör och mjöl i matberedaren och tillsätt vatten så att degen får rätt konsistens. Låt degen vila kallt i en timme.
    2. Sätt ugnen på 200º. Kavla ut degen och klä en pajform (ca 22 cm i diameter) och nagga degen. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 min och låt svalna.
    3. Rensa laxen från skinn och ben och dela köttet i mindre delar. Fördela lök, lax, paprika, spenat och riven ost i pajskalet. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra, och häll över fyllningen. Grädda ca 40 min tills fyllningen stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Karamelli 20 juni 2012

    Denna paj gjorde succé vid min dotters konfirmation :) Gör den igen nu till midsommaraftonens buffébord. Supergod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben