Laxpaj med romsås

Bra att bjuda på.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • 4 ägg
  • 4 dl grädde
  • ½ dl hackad dill
  • 1 dl finskuren purjolök
  • 200 g rökt lax i strimlor
  • 2 ½ dl gräddfil
  • 1 ½ dl majonnäs
  • 100 g stenbitsrom
  • 1 knippe finhackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop pajdegen. Låt vila kallt i 60 minuter. Tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
    2. Vispa samman ägg och grädde, tillsätt dill och purjolök. Lägg ut laxstrimlorna i pajskalet och häll över äggstanningen.
    3. Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
    4. Romsås: Blanda gräddfil, majonnäs, stenbitsrom, gräslök, salt, peppar och crème fraiche. Låt stå och dra en liten stund.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben