Laxpaj med romsås
Bra att bjuda på.
Ingredienser
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
4 ägg
4 dl grädde
½ dl hackad dill
1 dl finskuren purjolök
200 g rökt lax i strimlor
2 ½ dl gräddfil
1 ½ dl majonnäs
100 g stenbitsrom
1 knippe finhackad gräslök
Salt
Peppar
2 ½ dl crème fraiche
Instruktioner
Hacka ihop pajdegen. Låt vila kallt i 60 minuter. Tryck ut i en pajform. Förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
Vispa samman ägg och grädde, tillsätt dill och purjolök. Lägg ut laxstrimlorna i pajskalet och häll över äggstanningen.
Grädda i 200 grader i 30-40 minuter.
Romsås: Blanda gräddfil, majonnäs, stenbitsrom, gräslök, salt, peppar och crème fraiche. Låt stå och dra en liten stund.
Liknande recept
Laxpaj med romsås
1 h
4
Stekt abborrfilé i tunnbröd med kall ägg- och romsås
4
4
Smal romsås
5
5 min
4
1
Varmrökt laxpaj
4.5
4
Halstrad fisk med örtpotatis och romsås
4
Kall romsås
4.5
15 min
4
3
Kall romsås
10 min
Jennys underbara laxpaj
1 h 10 min
4-6
En liten laxpaj
30 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!