Laxpudding med sötpotatis och rivet citronskal

Serverar: 4 portioner

En klassiker som fått en extra kick av sötpotatis och citron.

Ingredienser

  • Ca 400 g lenrimmad eller gravad lax
  • 600 g kokt kall potatis
  • 400 g kokt kall sötpotatis
  • 1 dl hackad dill
  • Rivet skal av 1 citron
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • Till servering
  • Smält smör, smaksatt med hackad dill
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Skär laxen i strimlor och skiva potatisen tunt. Varva potatis, lax, dill och citronskal i en smord ugnsform.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk och peppar och häll äggstanningen i formen. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen har stannat och ytan har fin färg, ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben