Laxpytt med rabarber och sötsyrlig senapscréme

Serverar: 4 portioner

En snabblagad laxrätt med massor av knapriga grönsaker som brukar tilltala alla smaker.

Ingredienser

  • 400 g gravad lax
  • 3 medelstora morötter
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 squash
  • 3 sommarlökar med blast
  • 2 stänglar rabarber
  • Smör att steka i
  • Senapscréme
  • 2 msk sirap
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk ljus dijonsenap
  • 2½-3 dl crème fraiche
  • ½ kruka finklippt dill
  • Instruktioner

    1. Skär morötter, potatis och squash i tärningar. Även laxen. Skiva rabarbern och salladslökarna med blast.
    2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, förväll morötter och potatis i 3 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Låt rabarberskivorna smälta lite långsamt i en kastrull med 1 msk vatten. Låt svalna.
    3. Senapscréme: Häll sirap och citronsaft i en skål och blanda. Rör i senapen. Vispa sist ner créme fraiche, lite i taget och avsluta med finklippt dill.
    4. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs rotfrukterna med squash och lök. Lägg i rabarber och lax och låt allt hastigt bli varmt.
    5. Servera pytten med senapscrémen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben