Laxrullar på snitt

Serverar: 4-6 portioner

Tunna rullar med lax som serveras på en liten snitt, fat eller salladsblad passar som entré eller på buffébordet

Ingredienser

  • 300 g färskrökt eller gravad lax i tunna skivor
  • 1 dl Kesella
  • 100 g skalade räkor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk fint hackad dill
  • 2 msk fint hackad gräslök
  • Till servering
  • 6 tunna skivor bröd
  • Instruktioner

    1. Lägg ut laxskivorna i en fyrkant, ca 25x25 cm och lite omlott på plastfolie.
    2. Hacka räkorna och blanda ihop dem med kesella, senap, dill och gräslök.
    3. Bred röran över laxen.
    4. Rulla ihop till en rulle och stäng noga i hörnorna.
    5. Frys rullen i minst 3 timmar.
    6. Rosta baguetten eller formbrödet.
    7. Skär laxrullen i tunna skivor, ca 4-5 mm breda.
    8. Lägg på 2-3 skivor på varje brödskiva.
    9. Eller servera skivorna på ett fat eller salladsbädd.
    10. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben