Laxsallad med ingefära

Serverar: 4 portioner

Fräscht, krispigt och matigt möter syrligt, sött och salt i en färgsprakande sommarsallad. 295 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 1 kruka ekbladssallad
  • 150 g sugar snaps
  • 300 g körsbärstomater
  • 1 burk kokt matvete, 410 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 4 portionsbitar eller tinad laxfilé, 600 g
  • 2 krm salt
  • 2 msk klippt gräslök
  • Dressing
  • 2 syltade ingefärsbitar + 2 msk lag
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Dressing: Finhacka ingefäran, pressa limjuicen. Blanda med lag och salt.
    2. Skölj sallad, sugar snaps och tomater. Riv salladen i munsbitar, skär sugar snaps på snedden och dela tomaterna. Varva grönsakerna på ett fat eller i en salladsskål.
    3. Häll av och skölj matvetet, pressa vitlöken. Fräs matvete och vitlök i oljan i 2 minuter. Fördela över grönsakerna.
    4. Stek laxen gyllene runt om på medelvärme i stekpanna 5 minuter.
    5. Bryt isär laxen och fördela över salladen. Häll över dressing och klipp över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben