Laxsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel att göra och väldigt god att äta.

Ingredienser

  • 500 g skinnfri laxfilé, tärnad
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • ½ dl citronsaft
  • 2 msk margarin
  • 1 purjolök
  • 2-3 morötter
  • 3 msk mjöl
  • 1 dl mellangrädde
  • ½ dl hackad dill
  • Instruktioner

    1. Lägg laxtärningarna i en gryta med vatten, salt, lagerblad, vitpeppar, buljong och citronsaft, och sjud i 15 min.
    2. Skiva under tiden morötter och purjo i ganska tunna slantar och fräs dem i en gryta. Strö över mjölet.
    3. Tag upp laxen som sjudit klart och sila spadet. Häll spadet över grönsakerna och låt koka i ca 10 min eller tills morötterna känns lagom mjuka. Tillsätt sedan grädde, lax och dill och låt sjuda i några minuter.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben