Laxspett med en frisk salsa och ris

Serverar: 4 portioner

Lätt som ett spett. Lax helt enkelt, med en syrlig salsa till. Glöm inte att blötlägga spetten först! 558 kalorier per portion 31 g fett 28 g protein 42 g kolhydrater

Ingredienser

  • 3 dl ris, tex. basmati
  • 500 g laxfilé
  • 8 tomater, ca 500g
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chilifrukt
  • ½ kruka koriander
  • 1 lime, ca 2 msk färskpressad juice
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 8 träspett
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. skär bort ev skinn från laxen, skär den i kuber om ca 2 cm. Skölj, kärna ur och tärna tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin. Plocka och hacka koriandern. Pressa limejuicen.
    2. Blanda tomater, vitlök, lök, chili, koriander, limejuice, 1 msk olja, salt och peppar. Trä laxen på enkla spett, ev dubbla. Stek dem i en stekpanna i 1 msk olja 3 minuter per sida. Går även bra att grilla dem på grill.
    3. Servera spetten med salsan och riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben