Laxspett med saffranssås

Serverar: 4 portioner

Lättlagade spett.

Ingredienser

  • 500 g benfri laxfilé
  • 500 g räkor med skal
  • Marinad
  • 3 msk pressad citron
  • 2 msk olja
  • 1 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 1 kuvert saffran, 1/2 g
  • 2 msk mango chutney
  • Instruktioner

    Skär laxen i ca 2 cm stora tärningar. Vispa samman ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en skål och häll på marinaden. Rensa räkorna men låt huvudet sitta kvar, då håller de bättre ihop på spettet. Smaksätt gräddfil med saffran och mango chutney, finns det stora bitar i chutneyn, dela dem. Låt laxen rinna av på hushållspapper. Trä upp den och räkor växelvis på grillspett eller blötlagda träspett. Grilla spetten ca 5 minuter. Pensla under tiden med marinaden. Servera spetten med saffranssås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben