Laxtårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar 25 minuter

Enkelt och snabbt, har alltid den med på buffén

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g kavring
  • 50g smör
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 200 g rökt lax
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk senap
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • Instruktioner

    Finfördela brödet i matberedare eller finhacka för hand. Smält smöret och blnda med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten ( 24 cm i diameter). Ställ i kylen. Hårdkoka, skala och hacka äggen. Finhacka laxen och gräslöken. Blanda ägg, lax, gräslök och senap. Rör försiktigt ner cremé frache. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i pajformen och släta till ytan. Täck med plastfolie. Låt mogna i kylen minst 2 timmar. Ta bort kanten på formen och lägg tårtan på ett fat. Garnera med rom.

    Liknande recept

    4 h 30 min
    2-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben