Laxtårta med romtäcke

Serverar: 12 portioner

Härligt god och läcker blå/svart tårta med smak av rökta toner som passar på buffébordet. Två burkar rom läcker till ett tunt lager, vill du ha ett tjockare lager, ta en extra burk. Vill du inte ha brödbotten går det bra att servera tårtan utan också, lägg då istället salta kex runt.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 skivor solrosbröd (i en 22-24 centimetersform)
  • Varmrökt laxröra
  • 250 g varmrökt lax
  • 250 g färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • ½ purjolök, 1 dl hackad
  • 2 msk dill
  • 1 ½ tsk chilisås
  • ½ grönt, syrligt äpple
  • 2 tsk citronsaft
  • Cayennepeppar
  • Vitpeppar
  • Garnering
  • 2-3 burkar svart rom, á 80g
  • Citronklyftor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. För att enklast få rund form så lägg brödskivorna tätt bredvid varandra på serveringsfatet. Lägg en springform över. Pressa eller skär fint längs formkanten.
    2. Smula laxen i mindre bitar. Finhacka purjolök och äpple. Blanda ner övriga ingredienser till laxröran till en smet.
    3. Bred smeten över brödet till en jämn form. Stryk ett tunt lager rom över tårtan. Garnera med citronskivor och dill.

    Liknande recept

    4 h 30 min
    2-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben