LCHF Airams Fiskpudding med dilltomatsalsa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

god och enkel fiskpudding

Ingredienser

  • Fiskpudding
  • 800 gram vit fiskfilé
  • ½ dl finhackad gul eller schalottenlök
  • 50gram smör
  • 4 + 3 ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1-2 msk citronsaft
  • 1-2 msk wasabi eller riven pepparrot
  • 150-200 gram skalade räkor
  • 1 tsk salt
  • Lite mald vitpeppar
  • dilltomatsalsa
  • Tomater
  • Rödlök
  • Dill
  • Citronsaft
  • Salt & peppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Ugn 225grader
    2. Halvtina fisken om fryst används. Hårdkoka 4 st ägg. Finhacka lök och låt den svettas i 50gram smör utan att den tar färg. Skär fisken i mindre bitar och lägg ovanpå löksmöret. Salta och peppra samt pressa ca 1msk citronsaft över. Låt sjuda under lock 10 min. Vänd fisken emellan. Ta från plattan och låt svalna en aning innan den silas, men spar buljongen - den kan vi använda en annan dag, eller frysa. Skala och finhacka äggen - använd gärna en äggskivare och skiva ägget några gånger åt olika håll så bildas perfekta små jämna kuber. Vispa ihop tre ägg med 1 dl creme fraiche. Tillsätt ägghacket, wasabi eller pepparrot, räkor och till slut avrunnen fisk. Rör ihop blandningen och mosa därmed fisken under tiden. Att några bitar blir lite grövre är bara en fördel i puddingen. Skumma (ös med sked) av fettet från fiskbuljongen och tillsätt i fiskpuddingssmeten. Häll den sedan i en smord ugnsfast form. Grädda i ca 40min eller tills ytan är gyllebrun och puddingen känns fast i sin konstistens. Låt svalna minst 10 min innan servering.
    3. servera med skirat smör

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben