LCHF - Brysselkål och baconlåda

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

För den som gillar brysselkål, i den här kombinationen är den suverän.

Ingredienser

  • 130 g brysselkål
  • 20 g smör
  • 60 g bacon
  • 40 g lök
  • 3 g pressad vitlök
  • 60 g riven ost
  • 90 g smetana
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180 grader. Skala brysselkålen och koka den lätt i 3 minuter. Häll av vattnet och lägg kålen i en ugnsform. Hacka lök och pressa vitlöken, blanda med brysselkålen. Skär upp bacon i bitar och fräs i smör i tills den blir krispig. Lägg bacon ovanpå brysselkålen och fördela smetana jämnt över, stör på osten och gratinera i ugn i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben