LCHF Chicken Korma

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Om du inte har mandelmjöl så kan du använda mandelflarn som mixas med stavmixern

Ingredienser

  • ½ kg kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 cm riven färsk ingefära
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • ½ dl matolja
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 msk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald kardemumma
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 ½ dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl grädde
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1½ msk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm bryn sedan bitarna i smöret. Häll oljan i en gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund. Lägg i hackad lök samt den rivna ingefäran samt pressad vitlök och fräs på låg värme i någon minut utan att bränna. Lägg nu i mandeln samt tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk.Smula även ner buljongtärningen och tillsätt citronsaften. Därefter lägger du i kycklingbitarna och låter puttra på svag värme i minst 15 min eller ända upp till en timma om ett mörare kött önskas. Smaka av med mer salt och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben