Serverar: 12-15 portioner
Mumsig och mäktig, lätt att göra, men måste stå kallt över natten.
Ingredienser
Brun mousse
250 g 70% choklad (gärna med hallonsmak)
4 dl vispgrädde
2 dl créme fraiche
Vit mousse
4 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1½ tsk vaniljpulver (obs ej vaniljsocker)
(½ dl hermesetas eller motsvarande mängd stevia)
Garnering
Hallon
Vispad grädde
Instruktioner
- Brun mousse:
Hacka chokladen.
Värm hälften av grädden i en kastrull.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät.
Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens.
Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
- Vit mousse:
Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev sötningsmedel.
Vispa tills det är tjockt och välblandat.
"Montering"
Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter.
Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten.
Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse.
Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten.
Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat.
Dekorera med hallon och spritsad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Använd definitivt sötningsmedel och bär till annars var den inte alls god! Men min nya favorit är den vita röran med lite bär till enbart :) den är en 5:a
Jag tycker den var förvånansvärt god! Det där med hallonsmak på chokladen och hallon till blev verkligen "grädden på moset"!
Är det vanligt vaniljpulver eller det man köper genom LCHF-butiken? Ser jättte gott ut.
Jätte, jätte, jätte, jättegod!!!! Den smälter i munnen och man kan inte tro att det faktiskt är lovligt byte för en LCHF:are! =)
Jättegod. Chokladmoussen var godast så det blir enbart den nästa gång!
Jättegod. Chokladmoussen var godast så det blir enbart den nästa gång!