LCHF Chokladparfait

Serverar: 4 portioner

Gott att bjuda på vid festliga tillfällen :)

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad 70%
  • 4 äggulor
  • 1 krm vaniljpulver (finns att köpa i glasburk vid vaniljsockret)
  • 1 krm salt
  • 4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smält chokladen över ett vattenbad, låt svalna. Vispa äggulorna till tjockt skum mins 3 minuter. Rör ner lite i taget av den smälta avsvalnade chokladen.Smaksätt med vaniljpulver och några saltkorn. Vispa grädden men inte för hårt. Rör först ner lite grädde i chokladsmeten, blanda sedan i resten så slipper du klumpar. Fyll portionsformar eller i en stor form. Ställ i frysen minst 3 timmar. Ta fram en stund innan servering. Servera gärna med jordgubar.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben