LCHF - Frökex

Goda lite salta kex att knapra på.

Ingredienser

  • 1 dl linfrö
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sesamfrön utan skal
  • 1 st äggvita
  • 1 dl färsk parmesanost, finriven
  • flingsalt
  • Instruktioner

    Blötlägg linfrö över natten. Blanda i resten av ingredienserna och bred ut till tunna plättar på bakplåtspapper. Grädda i 130 grader i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (2)

    evaullabritt 26 november 2013

    Jag har bakat dessa kex flera gånger. Lägger ibland till pumpafrön. Tack för ett jättebra recept.

    evaullabritt 24 april 2014

    Gjorde dessa kex idag igen. Har lite problem med gräddningstiderna. Tog 2 äggvitor och lite mer ost för att kexen ska vara lättare att bre ut på plåten och smula mindre. Gräddade på 150 grader i 25 minuter. De kunde med fördel gräddats lite längre. Det blev 16 kex. Jag gör dem kanske för stora.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben