lchf - Kebabgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Lätt snabbt och gott 12,8 kolhydrater per portion

Ingredienser

  • 400 g kebabsplit
  • 1 pkt bacon
  • 20 g smör
  • 15 cm purjolök
  • 2 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 burk skivade champinjoner
  • ½ zucchini i bitar
  • 1 röd paprika strimlade
  • 1 buljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk koriander
  • Soja
  • Instruktioner

    1. Skär baconet i bitar och bryn tillsammans med kebabsplitet i en stekpanna, lägg över i en gryta.
    2. Tillsätt champinjonerna inkl spad, zuchinin, paprikan, buljongtärning och krossade tomater.
    3. Skär löken och purjolöken i bitar, lägg i stekpannan tillsammans med smöret och den krossade vitlöken. Det ska inte ta färg. Häll på 2,5 dl grädde och låt puttra en stund.
    4. Häll sedan över i grytan och tillsätt ytterligare 1 dl grädde.
    5. Krydda med gurkmeja, cayennepeppar, koriander och lite soja.
    6. Låt allt småputtra i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4
    20 min
    5-6
    2

    Kommentarer (5)

    gillab 22 april 2009

    HEJ Den här rätten ska jag göra flerra gånger

    NatalieEleni 4 februari 2010

    Hej. Det låter jätte gott. Men vad exakt är kebabsplit?

    mikkoman1 21 februari 2010

    Supergott! Rekommenderas starkt!

    mammax6 4 februari 2011

    BÄSTA Kebabgrytan jag ätit ! Kändes som både den röda såsen och vitlökssåsen var med i ! Till och med familjen tyckte det var jätte gott !

    monicadanell 6 juli 2011

    Godaste kebabgryta jag har ätit kommer att göra om den igen 5 poäng från mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben