LCHF mandelkanelkaka

Gott att ha till kaffet.

Ingredienser

  • Kakan
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 100 g Philadelphiaost
  • ½ dl sukrin melis eller annan flor sötning
  • 3 msk stevia strö eller annan strö sötning
  • Några droppar citron
  • Garnering
  • Mandelspån eller hackad mandel
  • Instruktioner

    Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret mjukt, tillsätt sedan äggen ett i taget och sedan grädden (blanda noga). Tillsätt sedan de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Klä en form med bakplåtspapper ca 18 gånger 18 cm, fördela ut smeten med en slickepott så det blir jämt i formen. Grädda kaka i mitten av ugnen ca 30 minuter. Frosting: Blanda alla ingredienserna till frostingen med elvisp till en jämn smet. Garnering: Låt kakan svalna, bred på frostingen och strö över mandelspån eller hackad mandel.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben