LCHF-muffins med citronsmak

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Varför ska man inte få äta fikabröd bara för att man äter enligt LCHF. Prova dessa muffins.Sukrin, stevia, mandelmjöl, fiberhusk och vaniljpulver kan du köpa i hälsokostaffärer eller på nätet. Stevia, mandelmjöl och fiberhusk kan du ibland även hitta i vanliga livsmedelsbutiker

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 0,5 dl sukrin strö eller stevia
  • 125 g smält smör
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • rivet skal från 1 citron
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa sukrin och ägg poröst.
    3. Smält smöret.
    4. Vispa ner smör, vispgrädde och philadelphiaost i äggsmeten.
    5. Blanda de torra ingredienserna med citronskalet och rör ner.
    6. Sätt ut stora muffinsformar på en plåt eller ännu hellre sätt ner dem i ett muffinsbleck. Muffinsen håller formen bättre då. Portionera ut smeten i formarna och grädda i ca 25-30 min.
    7. TIPS! Variera smaken genom att byta ut citronskalet mot någon tesked kardemumma, kanel eller ett par matskedar kakao.

    Liknande recept

    3
    30 min
    12
    1
    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (1)

    Memmelina 19 juli 2012

    Hur mycket smör?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben