Philadelphiabullar med citronsmak

Det är busenkelt att göra baka bullar i långpanna och de håller sig saftigare längre än vanliga bullar. Fyllningen med Philadelphia och rivet citronskal gör dem helt oemotståndliga. Gör en helt plåt och frys in de bullarna som blir över. (hade inget pärlsocker hemma så det blev kandisocker, funka det med men bilden blir lite missvisande)

Ingredienser

  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 100 g Philadelphiaost
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rivet skal från 1 citron
  • Bulldegen
  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk, ljummen
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 7–8 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 40 högar på en tallrik. Ställ den i frysen i 1–2 tim så att bitarna blir frysta.
    2. Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en lite kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
    3. Tryck ut degen i en smord långpanna, ca 29 x 32 cm. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Gör ca 40 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
    5. Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 18–25 min. Låt brödkakan svalna och skär den sedan i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18
    3.7
    20 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben