Pasta med laxfilé

Serverar: 4 portioner

Snabb rätt med god ost- och citronsmak. Grönsakerna ingår i receptet och man slipper fixa en sallad bredvid.

Ingredienser

  • Pasta för 3-4 personer
  • 3-4 laxfiléer
  • Lite smör till stekning
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Ljus maizenaredning alt. vetemjölsredning
  • 2 dl riven ost
  • Broccoli efter tycke och smak
  • Tomat i halvstora tärningar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningen. Koka broccolin. Stek laxen i lite smör i en stekpanna (gärna teflon). Vispa ur stekpannan med lite kokvatten. Blanda kokvattnet med crème fraiche och grädde. Tillsätt pressad citron efter smak, och riv gärna lite av skalet i såsen. Koka ihop lite, tillsätt salt och peppar. För tjockare konsistens blanda gärna i maizenaredning och låt koka någon minut. Smakar det bra? Ja, då är det bara att blanda i osten, pastan och broccolin. Rör sist i tomater.
    2. Smaklig måltid!
    3. Om man vill kan man givetvis servera sallad till; men broccolin ger ett riktigt gott vitamintillskott, så det behövs egentligen inte.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100
    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Xxyron 16 november 2008

    Smaskens :D

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben