LCHF - Räkgryta med fänkål
280 kcal per portion. 33 g protein, 14 g fett, 4 g kolhydrater.
Ingredienser
700 g räkor med skal
2 msk olivolja
1 dl vatten eller vitt vin
4 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd
1 röd paprika
½ g saffran
1 dl grädde
Salt
Svartpeppar
2 msk hackad färsk dragon
Instruktioner
- Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med 1 msk olivolja. Fräs skalen i några minuter och häll på vatten eller vin och låt koka i tre minuter. Sila buljongen, kasta skalen och spar vätskan.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Skär fänkål och paprika i strimlor. Hetta upp en kastrull med 1 msk olja och bryn lök, vitlök, fänkål och paprika i någon minut.
Tillsätt saffran, räkbuljong, räkor och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Strö över dragon före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)