LCHF - Räkgryta med fänkål

Serverar: 4 portioner

280 kcal per portion. 33 g protein, 14 g fett, 4 g kolhydrater.

Ingredienser

  • 700 g räkor med skal
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten eller vitt vin
  • 4 scharlottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 röd paprika
  • ½ g saffran
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk dragon
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och lägg skalen i en stekpanna med 1 msk olivolja. Fräs skalen i några minuter och häll på vatten eller vin och låt koka i tre minuter. Sila buljongen, kasta skalen och spar vätskan.
    2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär fänkål och paprika i strimlor. Hetta upp en kastrull med 1 msk olja och bryn lök, vitlök, fänkål och paprika i någon minut. Tillsätt saffran, räkbuljong, räkor och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
    3. Strö över dragon före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben