LCHF - Risgrynsgröt

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

I detta recept använder jag shiratakiris, vilket innehåller minimalt med kolhydrater. Grädden och mascarpone gör denna gröt till en riktig krämig och underbar skapelse!

Ingredienser

  • 150 g shiratakiris (150 gram)
  • ½ dl vispgrädde
  • 2-3 tsk stevia strö
  • 1½ krm salt
  • 1 kanelstång
  • 1-1½ krm vaniljpulver
  • 50 g mascarpone
  • Instruktioner

    Skölj en förpackning med shiratakiris i ett durkslag i ca 30 sekunder. Lägg riset i en tjockbottnad, ganska liten kastrull tillsammans med grädde, sötning, salt, vaniljpulver och kanelstång. Sjuda i ca 30 minuter, tills det tjocknat. Ta bort kastrullen från plattan, ta bort kanelstången och tillsätt mascarpone och rör om. Servera gärna med bär!

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    AngeliqueE 9 december 2013

    Halloj! Vart får man tag i shiratakiris? Mvh

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben