LCHF - Schwarswaldtårta

Kommer från http://veglchf.wordpress.com/2009/01/23/schwarzwaldtarta/

Ingredienser

  • Nötbottnar
  • 200 g sötmandel
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • 3 cl körsbärslikör
  • Ev någon droppe röd karamellfärg
  • Topping
  • Kakao
  • 100-150 g mörk choklad i tunna flarn
  • Instruktioner

    1. Nötbottnar
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Rita ut tre cirklar eller kvadrater på varsitt bakplåtspapper t ex med en mellanstor tallrik.
    3. Mixa mandeln. Man kan skålla och skala den först men det brukar inte jag orka göra. Den ska ju ändå gömmas i all grädde senare.
    4. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd ned mandelmjölet. Fördela jämnt med en spatel på bakplåtspappret. Grädda bottnarna i 10 minuter i mitten på ugnen. Låt inte bottnarna svalna helt på bakplåtspappret för länge då fastnar de och det blir ganska besvärligt. Har du teflon- eller silikonbelagt bakplåtspapper föreslår jag att sådant används!
    5. Fyllning
    6. Vispa grädden fluffig tillsammans med äggvitan. Äggvitan gör grädden stadigare men är egentligen inte nödvändig. Dela upp grädden i hälften. Vispa ner körsbärslikör i ena hälften av grädden.
    7. Lägg en nötbotten underst, bred ut körsbärsgrädde i ett lager, lägg på en nötbotten till. På med resten av körsbärsgrädden och ännu en nötbotten. Täck hela tårtan med den naturella, vispade grädden.
    8. Dekorera med mörk choklad. Pudra över kakao strax innan serveringen.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (1)

    lillkisse 15 mars 2012

    Ska det inte vara något sött alls i tårtan? Sukrin eller liknande?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben