Lemon Curd

Ett gammalt recept, som min mamma brukade göra. Tycker att det här är den bästa Lemon Curdkrämen man kan hitta. Nu har mina barn fortsatt att göra den.

Ingredienser

  • 2 citroner
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g margarin
  • Instruktioner

    1. Riv av det gula på citronerna. Pressa saften ur frukten.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Ställ skålen med ägg-sockerblandningen i en kastrull med sjudande vatten. Man måste använda en skål av rostfritt eller plast, annars blir krämen missfärgad. Tillsätt det rivna skalet och saften och vispa krämen tjock.
    3. Ta skålen från värmen och tillsätt smöret i klickar. Rör om och låt krämen svalna.
    4. Gott på scones eller kex. Även som fyllning i en efterrätt eller blandad med vispad grädde i en tårta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MamaFarn 9 augusti 2008

    Jag fick inte curden att tjockna så jag tillsatte 2-3 msk maizena.. funkade bra sen och blev mkt gott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben