Ett gammalt recept, som min mamma brukade göra.
Tycker att det här är den bästa Lemon Curdkrämen man kan hitta. Nu har mina barn fortsatt att göra den.
Ingredienser
2 citroner
2 ägg
2 dl strösocker
100 g margarin
Instruktioner
- Riv av det gula på citronerna. Pressa saften ur frukten.
- Vispa ägg och socker poröst. Ställ skålen med ägg-sockerblandningen i en kastrull med sjudande vatten. Man måste använda en skål av rostfritt eller plast, annars blir krämen missfärgad. Tillsätt det rivna skalet och saften och vispa krämen tjock.
- Ta skålen från värmen och tillsätt smöret i klickar.
Rör om och låt krämen svalna.
- Gott på scones eller kex. Även som fyllning i en efterrätt eller blandad med vispad grädde i en tårta.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag fick inte curden att tjockna så jag tillsatte 2-3 msk maizena.. funkade bra sen och blev mkt gott!!