Lemon Curd

Tid: 30 minuter

Jättegod Lemon Curd. Perfekt att använda till min Lemon Curd Paj.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 21/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 citroner, skal och saft
  • 1 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Riv skalet och pressa ur saften ur Citronerna. Smält smöret och blanda i sockret.
    2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Ta kastrullen med smöret och sockret från värmen. Häll i Citronsaften och skalet.
    3. Vispa ihop äggen och häll dem i smör och socker blandningen. Rör om ordentligt och låt det sjuda i 15 minuter. Rör hela tiden.
    4. Ta kastrullen från värmen. Krama ur det mesta av vätskan från gelatinbladet och blanda ner den i krämen tills den har smält.
    5. Häll upp i en väl rengjord burk eller använd till Lemon Curd Paj.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AmandaN 9 juni 2008

    Så grymmmmt god:P

    begeanka 8 oktober 2008

    kanongod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben