Lemon curdmousse

En fräsch tårtfyllning som passar till mycket. Härlig smak som gör tårtan mindre söt. En lakrisfluff, mangomousse eller kokosmousse gör sig mycket bra till.

Ingredienser

  • Lemon Curd
  • 3 citroner
  • 6 st limefrukter
  • 1 ½ dl socker
  • 50 g smör
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • Mousse
  • 1 sats lemon curd (ovan)
  • 200 g naturell färskost
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda rivet skal från tre citroner med saft från två/rivet skal och saft från fyra limefrukter och koka upp med strösocker och smör. Sila vätskan. Blanda ut majsstärkelse med saften från den tredje citronen/de två resterande limefrukterna och rör ner i den varma vätskan.
    2. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under konstant vispning tills krämen tjocknar. Häll över krämen i en ren skål eller burk och låt svalna. Så här långt kan man förbereda i förväg. Lemon curden klarar sig länge i kylen. Gör dubbel sats så har du till moussen och div fyllningar i kakor eller till sconesen.
    3. Moussen: Vispa grädden. Vispa färskosten. Blanda med lemon curden.
    4. Denna sats räcker till två lager i en tårta. Vill de bara ha moussen i ett lager så gör en ½ sats.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    InHeaven 17 maj 2009

    ååh vad bra att jag hittade detta recept. ska göra en hello kitty tårta till min dotter och funderar just på kombinatonen lemon curd fluff och salt lakrits fluff i... blir nog smaskens.

    Cassiopeya 1 mars 2011

    Ska det inte vara 3 citroner ELLER 6 lime?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben