Lenas fläskfilé

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god bjudrätt.

Ingredienser

  • 1 fläskfilè
  • 2 gul lök
  • 3 tomater
  • 10-15 färska champinjoner
  • Riven ost
  • Sås
  • 3-5 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning köttbuljong
  • Kinesisk soja
  • Persilja
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Stek filén i skivor, lägg i en ugnsform. Dela champinjonerna på mitten och stek i lite smör lägg svampen på köttet.
    2. Blanda grädde, köttbuljong, lite soja och pressad vitlök i en gryta. Låt koka ihop så buljongtärningen smälter. Häll såsen över köttet och svampen.
    3. Klyfta tomat och lök, lägg det runt kanten på formen, strö över riven ost. 225 grader i ugnen ca 15-20 min. Garnera med persilja och servera med kokt pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben