Leverpastej

Jag brukar frysa smeten i formarna och sedan få nygräddad leverpastej den dan jag ska ha det.

Ingredienser

  • 1 kg grislever
  • 5 hg späck
  • 6 ägg
  • 1 tsk vitpeppar
  • 4 msk socker
  • 5 tsk salt
  • 1 tsk salpeter
  • 1 l mjölk
  • 3 3/4 dl skorpmjöl
  • 7 st anjovis + lite spad
  • 2 st gul lök
  • Instruktioner

    Mal lever och späck, samt lök och anjovis. Blanda skorpmjöl och mjölk och blanda sen i smeten. Vispa upp äggen och blanda i kryddorna i smeten. Dela upp i portionsformar och grädda i vattenbad i ca 2 timmar i 200 grader.

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tapas
    Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben