Verkar jättegod och enkel att göra.
Ingredienser
400 g svin- eller kalvlever
200 g späck eller sidfläsk
2 l vatten
2 tsk salt
1 gul lök
8 ansjovisfiléer
2 ägg
½ dl vetemjöl
1 ½ dl grädde
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
2 msk Dansukker farinsocker
Instruktioner
- Rensa levern från blod och hinnor. Skär späck/fläsk och lever i tärningar.
- Koka upp vatten och salt. Lägg i späcket/fläsket och koka i 10 minuter. Tag grytan från värmen och lägg i levern. Låt stå i 5 minuter. Häll av kokvattnet.
- Skala löken och skär den i bitar. Värm grädden, men koka inte. Häll kalvlever, späck, lök, ansjovis, ägg, vetemjöl, grädde, salt, peppar och farinsocker i en mixer eller matberedare och kör tills det är en slät smet. Späd med mjölken.
- Häll upp i smord form, 1 ½ liter. Täck formen med folie och ställ den i en långpanna. Häll på kokhett vatten (i botten av långpannan) och sätt in långpannan i nedre delen av ugnen och grädda leverpastejen i 200° 1 ½- 2 timmar.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tapas
Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...