Leverpastej

Verkar jättegod och enkel att göra.

Ingredienser

  • 400 g svin- eller kalvlever
  • 200 g späck eller sidfläsk
  • 2 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 8 ansjovisfiléer
  • 2 ägg
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 2 msk Dansukker farinsocker
  • Instruktioner

    1. Rensa levern från blod och hinnor. Skär späck/fläsk och lever i tärningar.
    2. Koka upp vatten och salt. Lägg i späcket/fläsket och koka i 10 minuter. Tag grytan från värmen och lägg i levern. Låt stå i 5 minuter. Häll av kokvattnet.
    3. Skala löken och skär den i bitar. Värm grädden, men koka inte. Häll kalvlever, späck, lök, ansjovis, ägg, vetemjöl, grädde, salt, peppar och farinsocker i en mixer eller matberedare och kör tills det är en slät smet. Späd med mjölken.
    4. Häll upp i smord form, 1 ½ liter. Täck formen med folie och ställ den i en långpanna. Häll på kokhett vatten (i botten av långpannan) och sätt in långpannan i nedre delen av ugnen och grädda leverpastejen i 200° 1 ½- 2 timmar.

    Liknande recept

    2
    1 h 40 min
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tapas
    Tapas är Spaniens svar på italienarnas antipasti, men man äter ofta ta...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben