Lime- och timjankyckling

Serverar: 4 portioner

Marinera dagen innan så går rätten fort att tillaga. Bara att ställa in i ugnen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl skivad salladslök
  • 2 tsk färsk timjan
  • 2 finhackade eller rivna vitlöksklyftor
  • Saft från 1 lime
  • 1 msk Dansukker Ljust Muscovadoråsocker
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär upp filéerna i ena sidan och veckla upp dem. Lägg dem på en smord, eldfast form. Blanda salladslök, timjan, vitlök, limesaft, muscovadoråsocker, margarin, salt och peppar. Fördela blandningen på köttet. Täck med plastfilm och ställ i kylskåp i ett par timmar, gärna över natten.
    2. Sätt ugnen på 175°. Täck formen med aluminumfolie och baka i 20 minuter. Tag av folien och höj värmen till 250° och sätt in formen igen så att kycklingen får färg. Servera med t ex stekt ris med okra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben