Limegratäng med fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En god festrätt med mild limesmak. Gör gärna dubbelt av receptet. Det går åt. Och gör mycket sås....

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Strimlat skal och saften av en lime
  • 3 msk riven ost
  • Servering
  • Ris
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva purjolöken och paprikan. Fräs det i lite smör och lägg i ugnssäker form.
    2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i formen.
    3. Blanda samtliga ingredienser till såsen, utom osten i en kastrull och låt koka upp. Häll den över köttet och strö över riven ost. Gratinera ca 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    AnnaStahl88 4 mars 2009

    Helt otroligt gott recept! Får inte nog :) Och ännu ett tips är att göra dubbelt upp av såsen, man kan inte få för mycket av det goda :) Testa även att servera med pasta... yummie!!

    Nellyla 19 november 2010

    Supergott! Detta skall göras flera flera gånger! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben