Limekyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Denna kycklingfilé är både lättlagad och frisk.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1/2 limefrukt
  • 50 g smör (eller olja)
  • 1 dl vatten, varmt
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 tsk soja, kineskisk
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Peppar
  • 1/2 dl persilja, hackad
  • Instruktioner

    Skala limen med potatisskalare utan att få med det vita innnaför skalet. Skär skalen i tunna strimlor Dela kycklingfiléerna på längden och stek dem gyllenbruna. Lägg över fileéerna i en traktörpanna. Salta, peppra och strö över limeskalen och droppa limesaft över. Vispa hop det varma vattnet, buljongtärningen, soja, créme fraiche och sojan och häll över kycklingen. Sjud i 5-6 minuter, strö över persiljan och servera med t.ex ris.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben