Limekyckling

Serverar: 4 portioner

Med lime i grytan blir det en mild och fin citrussmak.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 lime
  • 1 dl vatten
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Persilja
  • Instruktioner

    Stek kycklingfiléerna i smör i en stekpanna, ca 5 min per sida. Salta och peppra under tiden. Tvätta limen noga i ljummet vatten. Skala den med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Dela limen och pressa ur saften. Lägg över kycklingfiléerna i en traktörpanna. Häll över saft och skal från limen. Vispa ihop vatten, crème fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med pasta eller ris, lättkokta grönsaker och bröd.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    e-stjernan 15 mars 2010

    Detta recept är supergott! Jag lagar det dock alltid utan persilja och jag river limeskalet i rivjärn. Det godaste tillbehöret enligt mig är tagliatelle pasta.

    Kanelis_85 26 november 2010

    Detta receptet är en utav det godaste på Arlas hemsida :) Barnens favorit!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben