Limekyckling

Serverar: 4 portioner

Mycket god kycklinggryta.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, ca 500 g
  • 1/2-1 lime
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl cremé fraiche
  • 1/2 hönsbuljong
  • 1 tsk soja
  • 1 msk honung
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Tvätt limen noga i ljummet vatten. Skala den sedan med potatisskalare utan att få med det vita. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
    2. Stek kycklingfiléerna i margarin, cirka 5 minuter per sida. Salta och peppra under tiden. Lägg över filéerna i en tockbottnad kastrull eller panna. Häll över saften och skalen från limen.
    3. Vispa ihop vatten, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja och honung. Häll blandningen i pannan. Låt koka under lock på svag värme några minuter. Strö över persilja. Servera med ris eller pasta.
    4. Limen kan även bytas ut mot en 1/4 citron.

    Liknande recept

    5
    40 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben