Limekyckling med ljummen potatissallad

Serverar: 4 portioner

Härlig rubbing som kycklingen steks i som möter en ljummen och lite syrlig potatissallad. Fräscht och gott!

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 3 limeblad
  • 1 msk korianderfrö
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk råsocker
  • Salt
  • Neutral rapsolja
  • Ljummen potatissallad
  • 400 g sköljda små potatisar, gärna färska
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 limeblad
  • 2 schalottenlökar
  • 2 lime, finrivet skal och saft
  • 1 kruka citronmeliss
  • 1 kruka gräslök
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mortla eller mixa alla kryddor fint till kycklingen. Salta kycklingen och strö på kryddblandningen. Stek kycklingen på medeltemperatur i rapsolja tills den fått fin färg. Stek klart i 150 gradig ugn till en innertemperatur på 65 grader.
    2. Koka potatisen mjuk under lock tillsammans med limeblad och buljongtärningar. Häll av lite av vätskan och ta bort limebladen. Låt svalna något. Vänd ner finhackad lök, finrivet skal och saft av lime, grovt hackade örter och rapsolja. Smaka av med flingsalt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben