Limemarinad fläskfilé med salsa

En bra rätt till vårens fester och mottagningar, eftersom köttet även passar bra att servera kallt. Välj helst ekologisk lime till marinaden. Salsan bör inte vara iskall då den ska ätas, så ta ut den från kylen i god tid.

Ingredienser

  • 700 g fläskfilé
  • Flingsalt
  • Marinad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • ½ lime, saft och rivet skal
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • Mangosalsa
  • 1 mango, tärnad
  • ½ röd paprika, finhackad
  • 1 kiwi, skalad och hackad
  • 2 salladslökar, finstrimlad
  • ½ lime, saft och rivet skal
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk flytande honung
  • 1 krm salt
  • 3 droppar tabasco
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ingredienserna till marinaden och häll i en tjock plastpåse. Lägg i köttet. Låt marinera i kylen 3 timmar eller över natten. Vänd då och då.
    2. Blanda alla ingredienserna till salsan och låt mogna i kylen någon timme före serveringen.
    3. Sätt ungen på 125 grader. Ta upp köttet och torka av det lätt. Bryn det hastigt på båda sidor. Strö på flingsalt.
    4. Lägg i en smord ugnsform och stick i en termometer i tjockaste delen. Stek mitt i ugnen till 65-68 grader. Låt den vila inlindat i folie 10 min. Skär upp i tunna skivor och serva med salsan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben