Limemarinerad kalvfilé med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Jätteenkel och underbart god rätt.

Ingredienser

  • 600 g kalvfilé eller fläskfilé
  • Marinad
  • 1 pressad lime
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1 tsk citronpeppar
  • Sås
  • 200 g gorgonzola
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Parmesan
  • Lime
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skär filén i strimlor och låt den ligga i marinaden ca 1 timme i rumstemperatur.
    2. Smält gorgonzola och crème fraiche tillsammans, tillsätt buljongtärningen. Stek köttet några minuter på stark värme. Koka gärna gröna bandspaghetti till och servera med såsen och lägg köttet ovanpå och riv över parmesan och dekorera med citronmeliss och limeskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben