Limemarinerade räkor

Serverar: 4 portioner

Räkor tillsammans med kokos, lime, ingefära och chili är en höjdare. Njut av detta på en skiva rostat bröd.

Ingredienser

  • 100 g skalade räkor
  • 2 sticklökar, finskurna
  • 8 cocktailtomater, i små klyftor
  • 2 st dillkvistar, finskuren
  • 1 dl kokosgrädde (finns att köpa i asiatiska butiker)
  • 2 st lime, saften
  • ½ röd chili
  • 1 bit skalad ingefära
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 4 toastbröd
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Kärna ur chilin. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, ingefära, limesaft och kokosgrädde slätt.
    3. Skär sticklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda sticklök, räkor, tomat och dill i en bunke.
    4. Tillsätt limemarinaden och smaksätt med salt.
    5. Skär bort kanterna på toastbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
    6. Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben