Serverar: 10 portioner
Muffins av amerikansk typ, lite tyngre än våra svenska luftiga muffins. Jag använder muffinsplåt med pappersformar men du kan också grädda direkt i pappersformar om de är av den stadiga sorten.
1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut pappersformarna, gärna i en muffins- plåt. 2. Smält smöret och låt det svalna. 3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och limeskal. 4. Blanda ner mjölk och ägg i det avsvalnade smöret. Rör ner bland- ningen i de torra ingredienserna. Fyll smet nästan upp till kanten i formarna. Fördela ungefär hälften av mandelmassan i formarna. Skala eventuellt äpplet och skär det i mycket tunna klyftor. Stick ner dem i smeten. Strö över resten av mandelmassan. 5. Grädda 20-25 min på nedersta falsen. Känn med sticka att den är torr.