Limemuffins med äpple och mandelmassa

Serverar: 10 portioner

Muffins av amerikansk typ, lite tyngre än våra svenska luftiga muffins. Jag använder muffinsplåt med pappersformar men du kan också grädda direkt i pappersformar om de är av den stadiga sorten.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 4 dl vetemjöl ( 240 g)
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • finrivet skal av 1 lime
  • 2 dl mjölk
  • 1 stort ägg
  • Fyllning
  • 75 g finriven mandelmassa
  • 1 stort äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut pappersformarna, gärna i en muffins- plåt. 2. Smält smöret och låt det svalna. 3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och limeskal. 4. Blanda ner mjölk och ägg i det avsvalnade smöret. Rör ner bland- ningen i de torra ingredienserna. Fyll smet nästan upp till kanten i formarna. Fördela ungefär hälften av mandelmassan i formarna. Skala eventuellt äpplet och skär det i mycket tunna klyftor. Stick ner dem i smeten. Strö över resten av mandelmassan. 5. Grädda 20-25 min på nedersta falsen. Känn med sticka att den är torr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben