Lindas fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Såååå god.

Ingredienser

  • 400-600 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Stuvning
  • 200 g färska champinjoner
  • Smör
  • 2 msk mjöl
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk soja (kulör)
  • 1 msk torr sherry eller vitt vin
  • Riven ost
  • Omelett
  • 3 ägg
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Krydda och stek i en stekpanna. Gör stuvningen. Lägg köttet i en ugnsform. Häll över stuvningen. Stek omeletten och häll den sedan över stuvningen i formen. Strö över den rivna osten, (mängd efter eget tycke). Sätt formen i ugnen, 250 grader (varmluft 200 grader) ca 15 min.
    2. Servera sedan med en god sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben