Lindas fröknäcke

Serverar: 1 portioner

Otroligt gott och lättbakat knäckebröd fullspäckat med fyra sorters olika frön. Passar de som följer dieter eller är känslig mot gluten, eftersom det inte är något vanligt vetemjöl i degen.

Ingredienser

  • 3/4 dl mandelmjöl
  • 3/4 dl solrosfrön
  • 3/4 dl sesamfrön
  • 3/4 dl pumpafrön
  • 3/4 dl linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.
    3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen 60-75 minuter. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben