Otroligt gott och lättbakat knäckebröd fullspäckat med fyra sorters olika frön. Passar de som följer dieter eller är känslig mot gluten, eftersom det inte är något vanligt vetemjöl i degen.
Ingredienser
3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl solrosfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl pumpafrön
3/4 dl linfrön
1 msk fiberhusk
½ tsk salt
½ dl rapsolja
2 dl kokande vatten
Garnering
Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Rör om ordentligt. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.
- Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö lite flingsalt över degen.
- Grädda brödet mitt i ugnen 60-75 minuter. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.
Liknande recept
Kommentarer (0)